Cele mai inovative produse din Regiunea Vest au fost premiate in cadrul Targului Regional de Inovare 2015

  • November 26, 2015
  • Stiri
No Comments

În data de 21 octombrie 2015, a avut loc cea de-a treia ediție a Târgului Regional de Inovare din Regiunea Vest.  Inovatorii și antreprenorii din Regiunea Vest s-au întâlnit, în cadrul evenimentului, cu reprezentanți ai diferitelor companii, organizații de cercetare și acceleratoare de afaceri din țări ca Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Norvegia, Serbia și Ungaria.

Mai mult de 300 de persoane, din 7 țări, au fost prezente în cadrul târgului și un număr de 100 de întâlniri bilaterale (sesiuni de brokeraj) au avut loc în cadrul acestei ediții.

Cele mai inovative produse din Regiunea Vest au fost premiate în cadrul târgului și a Competiției Regionale de Inovare, competiție organizată de Asociația Tehimpuls-Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic cu sprijinul Innovation Norway și în parteneriat cu Unicredit Bank, România.

Toți cei 10 câștigători ai Competiției Regionale de Inovare au fostprezenți în spațiul expozițional al Târgului Regional de Inovare.Câștigătorii primelor 3 locuri sunt:

Loc 1 – Radu Motișan cu produsul „Uradmonitor – Monitor de mediu portabil” (dispozitiv care monitorizează șapte parametri de mediu și sincronizează datele prin internet, la un server central)

Loc 2SC Eta2U SRL cu produsul „Eta2U Business Objects – platformă de dezvoltare ultrarapidă a aplicațiilor software de business” (platforma poate fi utilizată pentru planificarea producției, la gestiunea mărfurilor, a unui parc auto, în contabilitatea de gestiune, etc.)

Loc 3Ovidiu Șandru cu produsul „Lighty” (pico-proiector cu boxe și sistem robotizat de mișcare a sa)

Ocupanții celorlalte 7 locuri sunt:

Loc 4 – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată Timișoara-Dr. ing. Radu Bănică cu produsul „Sistem hibrid fotocatalitic – fotovoltaic de conversie a energiei solare în energie electrică”

Loc 5 – SC Prospero SRL- Adina Bugescu cu produsul „Nutrigest: crackers digestivi”

Loc 6 – SC Home Administration Solutions SRL-Radu Cigmăian cu produsul “Homefile – soluția optimă pentru gestionarea asociațiilor de proprietari”

Loc 7 – SC Quadrus Concept SRL-Daniel Eugen Turcitu cu produsul „Quadrus Concept: Logical Organized Transport – QCLOT” (soluție de tip cloud care se adresează mediului de afaceri, în procesele operaționale și de management)

Loc 8 – Institutul e-Austria-Lector Dr. Daniel Pop cu produsul „Platforma distribuita pentru monitorizarea tehnologiilor Big Data (Dmon)” (platformă care oferă o singură interfață pentru monitorizarea aplicațiilor și mediilor BigData)

Loc 9 – SC Fab Construct SRL- Mihnea de Vries cu produsul „Rolley Scooterson – Scuter electric inteligent”

Loc 10 – SC Remir SRL- Ing. Remi Rădulescu cu produsul „Sistem Portabil Detector – Exhaustor pentru Gaze”.

Cei 10 câștigători vor beneficia de câte un training în domeniul comercializării produselor inovative și de câte un pachet de consultanță în domeniul managementului inovării iar ocupanțiiprimelor 3 locuri au primit, suplimentar, granturi (finanțări) a câte 10.000 euro în vederea sprijinirii procesului de comercializare a produselor premiate în cadrul Târgului Regional de Inovare.

Ediția din acest an a Târgului Regional de Inovare a cuprins, pe lângăCompetiția Regională de Inovare, conferința în cadrul căreia au luat cuvântul domnul Gheorghe FALCĂ – Primarul Municipiului Arad, domnulAdrian ȚOLEA – Președintele Consiliului Județean Arad și membru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Regională, domnul Sorin MAXIM – Director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, domnul Niall O BROLCHAIN – Expert Senior al Universității Naționale a Irlandei – Galway, precum și reprezentanți ai unor importante organizații și institute de cercetare din Estonia, Germania, Serbia și Ungaria. De asemenea, în cadrul târgului au fost organizate întâlniri bilaterale (sesiuni de brokeraj) ce au vizat stabilirea de colaborări și parteneriate de afaceri între companii sau organizații de cercetare din Regiunea Vest și companii europene participante în cadrul târgului.

***

Târgul Regional de Inovare a fost organizat, de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Asociația Tehimpuls-Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic – al cărui membru fondator este ADR Vest, prin intermediul rețelei EEN (Enterprise Europe Network). Această rețea conține peste 50 de țări din întreaga lume și oferă servicii de informare si consultanță pentru întreprinderi, precum și o platformă electronică ce facilitează parteneriatele de afaceri între organizații din țările membre. ADR Vest alături de ADR Sud-Vest, Tehimpuls-Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, Centrul de Dezvoltare Arad și Universitatea Craiova – prin asocierea în cadrul Consorțiului RO-BOOST – este partener al EEN începând din acest an.

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

More from our blog

See all posts
No Comments